top of page
Ara

“TOGED INTERNSHIP PROJECT” Başlıyor!

Güncelleme tarihi: 24 Eyl 2021


Oyun sektörüne nitelikli insan yetiştirmek ve insan kaynağı ivmesini yükseltmek amacıyla TOGED’in başlattığı “TOGED INTERNSHIP PROJECT”, BUG öğrencilerine TOGED üye şirketlerinde staj imkanı yaratıyor.


Bu proje ile TOGED’e başvuran üye şirketler, Bahçeşehir Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı öğrencilerine staj pozisyonları sunuyor. Oyun alanında eksikliği hissedilen insan kaynağı ihtiyacını BUG öğrencileri, daha mezun olmadan gidermeye başlıyor.


Bahçeşehir Üniversitesi’nin diğer bir eğitim modeli de bu kapsamda yer alıyor. Ortak Eğitim Modeli (OEM) olarak adlandırılan bu modelde, fakülte ve şirketler arasında bir iyi niyet protokolü imzalanıyor ve bilindik staj işleyişinin dışında, usta - çırak ilişkisiyle firmalar ile öğrenciler uzun soluklu şekilde bir araya geliyor. Öğrenciler dönem içinde kabul edildiği ilgili firmada belli zaman aralıklarında onlara verilen görevleri yerine getiriyor ve bu sayede belli derslerini okulda değil firmada almış ve bir yandan da stajını ders döneminde yapmış oluyor. Haftada birkaç gün girdikleri firmalarda tüm dönem boyunca aktif olarak çalışıp, sektör hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Dönem sonu geldiğinde ise OEM anlaşması yapılan firmalar öğrencilerin ilgili ders notlarını da yine kendileri belirliyorlar.


İster OEM ister Staj kapsamında olsun, BUG öğrencileri ile TOGED üye şirketleri oyunun geleceğine ışık tutuyor.


BUGLab’e Facebook, Twitter, Instagram ve Discord üzerinden ulaşabilirsiniz. OEM programı ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için; https://bau.edu.tr/icerik/16085-sektorel-is-birlikleri-egitim-modeli linkini ziyaret edebilirsiniz.



bottom of page