top of page
Ara

Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi 2. Grup Eğitimleri Başladı, 3. ve 4. Grup Kayıtları Devam Ediyor

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri (2020-1) kapsamında desteklenen “Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi” TOSYÖV tarafından yürütülmektedir. TOGED ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından ortak olarak yürütülen projenin ilk grubu eğitimleri tamamlandı.


Proje kapsamında 4 hafta sürecek 2. Grup eğitimleri 30 Mart 2021 tarihinde başladı.


Proje, üniversite mezunu veya öğrencilerinden oluşan gençlerin oyun girişimcisi yetiştirilmesi için Liderlik ve girişimcilik eğitimleri verilerek dış ticaret ve finans konularında bilgilendirilmeleri ve akabinde oyun girişimcisi olmalarını amaçlayan bir projedir.


Projede 4 grup yer alacak ve toplamda eğitimler; 280 saat Liderlik, 280 saat Girişimcilik ve 280 saat Oyun Geliştirme Eğitimi olarak planlanmıştır. Eğitimlerin 3. Grubu Mayıs ayında başlayacaktır.


Belirtilen gruptaki katılımcıların eğitilmelerine ilişkin çalışmaların çözümüne yönelik, eğitimlerin verilerek oyun girişimcisi yetiştirilmesi ve bunların aldıkları eğitim sonunda Teknoparklarda kendi şirketlerini kurmaları, ayrıca katılımcıların oyun girişimciliğini tam anlamıyla öğrenerek geleceğe yönelik kendilerine bir meslek seçimi yapabilmelerini sağlamaktır.


Proje sonucunda eğitim süreçlerinde geliştirilecek olan oyun girişimci adaylarına kendi işlerini kurmaları için tüm yol haritaları çizilecektir.


PROJE HAKKINDA :

Üniversite mezunu veya öğrencilerinden oluşan gençlerin oyun girişimcisi yetiştirilmesi için Oyun Girişimcisi Yetiştirmek üzere eğitim programları düzenlenecektir. Projemiz TOSYÖV, (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı) TOGED (Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği) ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olup projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı GPDP-2021-1 Gençlik Programları çerçevesinde kabul edilmiş 6 ay süreli bir projedir.


PROJENİN GENEL AMACI :

Gençlerin oyun girişimcisi olabilmeleri ve kendi işlerini kurabilmelerini, kendi işlerini kurma konusunda devlet desteklerden yararlanmalarını, oyun girişimcisi bireylerin girişimci yönlerinin açığa çıkarılmasını ve yeni teknolojilerle bütünleşik yaratıcılıklarının güçlendirilmesini sağlamaktır.


PROJE TAKVİMİ VE FAALİYET PLANI :

Projemiz Şubat 2021’de başlamış olup eğitimler bu yılın Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tamamlanacaktır.


EĞİTİM KONULARI, KATILIM ŞARTLARI ve PROGRAM:

- Eğitimlere 18-35 yaş aralığında üniversite öğrencisi ya da mezunu gençler katılacaktır. Kayıt yapan ve belirtilen tarihler içerisinde (Mart, Nisan, Mayıs, Haziran 2021) uygun görülen tarih aralığında 1 ay süre ile katılım sağlayabilecek, kayıt bilgileri oyun girişimciliğine uygun bulunan gençler katılabilecektir.


- Katılacak kişinin Unity ve tasarım için Photoshop programlarını başlangıç seviyesinde bilmesi gerekmektedir.


- Katılımcılar program boyunca 20 kişiden oluşan 4 farklı gurup belirlenerek seçildikleri gurup için 1 ay devamlılık sağlamaları durumunda programı tamamlamış sayılacaklar ve sertifikalandırılacaklardır.


Eğitim Konuları; Girişimcilik Eğitimi (70 Saat), Oyun Geliştirme Eğitimi (70 Saat), Liderlik Eğitimi (70 Saat) (Her grup 30 gün (1 ay) içerisinde tüm eğitimleri tamamlanmış olacaktır.)


Liderlik ve Girişimcilik derslerinde laptop opsiyonel olup Oyun derslerinde getirilmesi gerekmektedir.


Eğitimler Türkiye Bilişim Derneği Eğitim Salonun (Ceyhun Atuf Kansu Cad. 1246. Sokak No:4/17 Balgat- ANKARA) yüz yüze gerçekleştirilecek ve katılmaya hak kazananlar eğitimler başlamadan önce katılımcılara e-mail ile bildirilecektir.


Eğitimler ücretsizdir. Katılım sonunda sertifika sağlanacaktır.


Eğitim programını görüntülemek için: https://bit.ly/3uj2pcq

Eğitim programına kayıt olmak için: https://forms.gle/HjopdL2cUzFDic2p9

Oyun ders başlıkları

  • Unity ve Programlamaya Giriş

  • Unity, Visual Studio, Android SDK Kurulumu

  • Temel Unity Bileşenleri

  • Unity’de C# Temelleri

  • Arayüz Yapıları Animasyon

  • Particle System

  • Fizik Motoru Kullanımı

  • Input & Kontrol

  • Tag ve Layer Sistemleri

  • Sahne Yapısı

  • Unity GameObject ve Nesne Yapıları

  • Prefab Yapısı Kamera ve Raycast İşlemleri

  • Lighting ve Lightmapping

  • Proje Build’i ve Deploy İşlemleri

  • 2D Proje Geliştirme

  • 3D Proje Geliştirme

Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi Programı başvurusu için bilinmesi gerekenlerle ilgili canlı yayınımızı başvurmadan önce izlemenizi tavsiye ederiz. Canlı yayın linki aşağıdadır;



bottom of page