top of page
Ara

Türkiye Gamescom’ da Ülke Pavilyonu ile İlk Kez Yer Aldı!





Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen, ODTÜ TEKNOKENT ve DOGED işbirliği ile hazırlanan stand büyük ilgi gördü.

Türkiye, Almanya’ nın Köln şehrinde yedincisi düzenlenen ve toplamda yaklaşık olarak 96 farklı ülkeden 345.000 ziyaretçiye ev sahipliği yapan Gamescom’ da bu yıl ilk kez ülke standı ile yer aldı. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen, ODTÜ TEKNOKENT ve DOGED işbirliği ile hazırlanan standın düzenlenmesi ve organizasyonu ise Setimedia tarafından yapıldı.


Gamescom Türkiye Pavilyonu Hatırası


Türk oyun sektörünü dünyaya tanıtma ve sektördeki firmaların uluslararası bağlantılar kurmalarına imkân tanımayı amaçlayan Türkiye standında, oyun sektöründen önemli katılımcılar yer aldı. Gamescom 2015’ in Türkiye’ den katılımcılarıysa, ODTÜ TEKNOKENT, DOGED, Taleworlds Entertainment, PaybyMe, Gaming İstanbul (GIST), Big Kazan, Ingame Group, Lokum Games, Elite Games Studio, Madbyte Games ve İze Gaming oldu.


Pavilyonda Yer Alan Şirketler


45 ülkeden 806 şirketin katılım gösterdiği Gamescom’ da, büyük ilgiyle karşılanan ve çoğu katımcı ve ziyaretçi tarafından fuarda ilk kez yer aldığı fark edilen Türkiye standının sürprizi ise milyonlarca oyuncunun beğenisini kazanan Mount & Blade serisinin yaratıcısı Taleworlds Entertaintment’ in yeni oyunu Bannerlord’ u tanıtması oldu. Hem yerli hem de yabancı basının büyük ilgisini çeken yeni oyunuyla Taleworlds Entertainment, önümüzdeki günlerde adından sıkça söz ettireceğinin sinyallerini verdi.

Gamescom’ dan görüntüler



bottom of page