top of page
Ara

Türkiye’ de Oyun Geliştirmeye Yönelik Açılan İlk Lisans Programı Öğrencileriyle Buluşuyor!

Ülkemizde Dijital Oyun Tasarımı lisans bölümü bu sene ilk kez İpek Üniversitesi’ nde, 2015-2016 akademik yılında öğrencileriyle buluşacak.

Eğitim dili İngilizce olan bölüme öğrenciler, MF- 4 puan türü ile yerleştirilecekler.

Konuyla alakalı olarak, İpek Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ersin Elbaşı’ nın görüşleri ise şu şekilde:

“Oyun Tasarımı konusunda eğitim almış uzmanlara ülkemizde ve dünyada ihtiyaç çok fazladır. İpek Üniversitesi’ nin bu programı açmaktaki amacı bu alanda sektörün ihtiyacını karşılayacak insan kaynağı sağlamak, bu alanda geliştirilecek proje ve ürünlerle ülkemize katkı sağlamak, araştırma ve uygulama yapabilen insan gücü yetiştirmektir.

Bu programa dahil olan öğrencilerin zorunlu ve seçmeli derslerinin yanında 4. sınıfta oyun animasyon ve yazılım projeleri geliştirmeleri gerekmektedir. Dolayısıyla bu programın öğrencileri teorik bilginin yanında hem derslerin uygulama kısmında hem de son yıl verilecek proje deneyimi ile uygulama deneyimi de kazanmış olacaklardır. Öğrenciler teorik bilgileri, İpek Üniversitesi oyun stüdyosunda ürün haline getirebileceklerdir. Öğrencilerimizin hem stüdyomuzda hem de oyun firmalarında staj yapma imkanları olacaktır.

İpek Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı Bölümü’ nde; Oyun Programlama, Bilgisayar Animasyonu, Mobil Oyun Geliştirme, Oyun Motoru, 3D Modelleme, Oyun için Ses Dizaynı, Oyun için Arayüz Tasarımı, Oyun Senaryosu, Çevrimiçi Oyun Geliştirme, Dijital Girişimcilik gibi derslerin yanı sıra, oyun geliştirmenin temelinde olan; Tarih, Türkçe, Matematik ve Fizik gibi temel derslere de yer verilmektedir.

İpek Üniversitesi Sinema Sanatları Fakültesi bünyesinde açılan Dijital Oyun Tasarımı Bölümü oyun yazılımcısı, animasyon sanatçısı, grafik sanatçısı, ses ve görüntü uzmanı,  içerik planlayıcı ve senarist gibi istihdam ihtiyaçlarını karşılayan bir eğitim verecektir. Bölümümüz mezunları, Dijital Oyun Tasarımcısı ünvanı alacaklardır.”

Bölümde ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için http://game.ipek.edu.tr/ adresini ziyaret edebilir, sorularınız için de eelbasi@ipek.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

bottom of page