top of page
Ara

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, DOG

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği’ni ziyaret etti. Ardından ziyaretine derneğe üye firmalardan Taleworlds, Panteon ve Pixofun’ da devam ederek incelemelerde bulundu.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği ve derneğe bağlı oyun yazılım firmalarını yerinde ziyaret etti. Ankara ODTÜ Teknokent’te faaliyet gösteren firmaları ziyaret eden Halil Mazıcıoğlu, Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Erkin, Ufuk Şahin ve Mustafa Kızıltaş ile bir toplantıya katıldı. Türkiye’deki oyun geliştirme sektörü ile ilgili bilgi aldıktan sonra, desteklerin başarıyla sonuçlanması halinde, bölgede önemli değişim ve gelişmelerin yaşanacağını belirten Sn. Mazıcıoğlu, sektörün ihtiyaçları ile ilgili destek sözü verdi.

Dernek olarak, yerli dijital oyun geliştirme sektörünün uluslararası arenada hak ettiği seviyeye getirilmesini amaçladıklarını belirten Dijital Oyun Geliştiricileri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Şahin, bu alanda Türkiye’nin büyük bir potansiyeli olduğunu, bu sektördeki devlet desteklerinin arttırılabileceğini söyledi. Dernek yönetim kurulu üyeleri ziyaretinin ardından Sn. Mazıcıoğlu’na göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

bottom of page