top of page
Ara

DOGED, TED Ankara Koleji- Bilişim ve Eğitim Teknoloji Günleri’ ndeydi

Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği, geçtiğimiz sene TED Ankara Koleji Teknoloji ve Robotik Topluluğu öğrencileri tarafından ilk defa düzenlenen ve büyük bir katılımcı kitlesine ulaşan Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Günleri’ nin bu sene ikinci kez 2-3 Haziran tarihleri arasında TED Ankara Koleji Vakfı Spor ve Sanat Merkezi’ nde düzenlenmiş olan etkinliklerinde yer aldı.

Bilişim teknolojileri, eğitim teknolojileri, mobil teknolojiler ve teknolojinin daha birçok kolunda konuşmacılar ve şirketlerin bir araya geldiği Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Günleri’ nde katılımcılar, bahsedilen teknolojiler hakkındaki bilgileri konunun en birikimli kişi ve kurumları aracılığıyla edinme fırsatı bulurlarken, dünyada hızla gelişen bu alanlarda yer alan teknolojiler hakkında ayrıca farkındalık kazandılar.

Belirtilen iki gün boyunca çeşitli oturumların, eğitimlerin ve standların yer aldığı organizasyonun 2 Haziran’ da düzenlenen etkinliklerin öğleden önceki oturumunda öğrencilerle ilk olarak DOGED hakkında özet bir bilgilendirme içeren sunum paylaşıldı. Ardından, öğrencilerin zihinlerinde daha kolay canlanması açısından rakamlarla Dünya ve Türkiye’ de oyun endüstrisinin ne durumda olduğu ve endüstrinin hem Türkiye’ de hem de dünyada önde gelen sektörlerden biri olma yolunda hızla ilerlediği bilgisi paylaşıldı. Ülkemizdeki oyun endüstrisinde en büyük eksikliğin nitelikli eleman gücü olduğu gerçeğine öğrencilerin bu sektöre kazanımlarının sağlanması amacıyla özellikle dikkat çekilmesinin ardından, Türkiye’ de yer alan oyun şirketleri ve oyunlarının tanıtımı yapıldı. Henüz oyun geliştirmeyle ilgili herhangi bir deneyim yaşamamış olan genç arkadaşlar da düşünülerek, temel hatlarıyla oyun geliştirmek için olmazsa olmazlar neler, bu konuda öğrencilere ayrıca bir bilgi aktarımı gerçekleştirildi.

Öğleden sonraki oturumda ise TOGOG kurucularından, Civilization of Ottoman proje yöneticisi Gürcan Serbest’ in mentörlüğünde bir Fikir Atölyesi düzenlendi. Öğrenciler düzenlenen bu atölyede oyun geliştiriciler tarafından en çok tercih edilen oyun motorlarından birisi olan Unity ile tanıştılar. Gürcan Serbest’ in önderliğinde spontane oyun geliştiren öğrenciler oyun geliştirmenin incelikleri ve püf noktaları hakkında, bu deneyimleri sayesinde fikir sahibi oldular.

Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı’ ı Ali Erkin konu hakkında: ” Bizler DOGED olarak, gençlerin oyun sektörüne kazandırılması açısından büyük önem teşkil ettiğine inandığımız bu tarz etkinliklerin her zaman destekçisi olacağız ve yakın gelecekte okullarımızda düzenlenen bu etkinliklerin sayısının artmasını ayrıca temenni ediyoruz. ” şeklinle konuştu.

bottom of page