top of page
Ara

2019’da Büyümeyi Hedefleyen Peak Games İlk Adımı Türkiye Çapındaki İK Projesiyle Attı

Geçen yıl mobil oyun devi Zynga’yla yaptığı satış anlaşmasıyla gündeme gelen Peak, yeni İK projesine Türkiye çapındaki reklam kampanyasıyla start verirken, düzenlediği basın toplantısıyla yeni ofisler açarak büyüyeceğini açıkladı.

Türkiye’nin en büyük oyun stüdyolarından biri olan Peak, dün akşam düzenlediği bir basın toplantısıyla gelecek planlarına dair açıklamalarda bulundu. Basın toplantısının başlangıcını işaret eden ve aynı anda 41 televizyon kanalında yayınlanan reklam filmiyle yeni insan kaynakları projesini başlatan firma, İstanbul’da yeni ofisler açacağını duyurdu.

Peak Yeni Ofisler Açmayı Planlıyor

Türkiye’nin en büyük dijital oyun şirketlerinden biri olsa da bu zamana kadar göz önünde olmayı pek tercih etmeyen Peak Games, dün akşam aynı anda tüm ulusal kanallara reklam vererek bu tavrında bir değişikliğe gideceğini gösteriyor. Sosyal medyada büyük ilgi gören reklam filminin ardından sahneye çıkan Peak Strateji Direktörü Ömer İnönü, şirketin büyüme planlarından bahsederken, “Bizimle aynı hedefe koşacak, gerçek anlamıyla etki yaratacak işler yapmayı önemseyen herkesi arıyoruz. Ekibimize 100 kişi de katabiliriz 500 de,” dedi.

İnönü sözlerini, “2011’de kurulan Peak bugün dünyanın 193 ülkesinde 300 milyondan fazla insana dokunuyor. Mobil oyunlarla ilgili çalışmalarımız artarak sürecek ve dünyaın en büyüğü olma doğrultusunda var gücümüzle koşmaya devam edeceğiz. Bu alandaki hedefimiz dünyanın bir numaralı şirketi olmak. Aynı zamanda teknolojinin farklı alanlarında da ürünler geliştirmeye odaklandık. Sekiz yıl içinde mobil oyunda kat ettiğimiz mesafenin ve gelişimin bir benzerini, adım attığımız yeni alanlarda da göstereceğimize inanıyoruz,” diye sürdürdü. İnönü konuşmasının ardından kendisine yöneltilen bir soruya cevaben, şirketin önümüzdeki dönemlerde yeni ofisler açacağını da belirtti.

about-2.7449fd8a

Başvurular Tek Tek Değerlendirilecek

Ömer İnönü’nün ardından kısa bir konuşma yapan Peak İnsan Kaynakları Direktörü Eda Azaroğlu, “Ekibimizin büyümesinin devam edeceği yeni dönemde, bizimle birlikte sürekli ileryecek ve aynı hedefe koşacak takım arkadaşlarına daha hızlı olaşmak için bir çalışma başlatık. Biz insanla büyüyen bir şrketiz. Türkiye’de çok iyi yetişmiş, çok iyi değerlere sahip milyonlarca insan var ve etki yaratan işler yapmak istiyorlar. Peak’in kuruluş amacında da bu yatıyor: Güzel insanlara, bir takım olarak hayallerine koşmalarına yardımcı olacak bir şirket ortamını sağlamak,” dedi. Başvuruların tek tek değerlendirileceğini belirten Azaroğlu, adaylarda özellikle aradıkları bir nitelik veya deneyim beklentileri olmadığını, sürecin büyük oranda başvuran kişilere bağlı olacağını belirtti.

2018 yılında kart oyunlarını Zynga’ya satmasıyla gündeme gelen Peak’in hâlihazırda Toy Blast ve Toon Blast adlı iki oyunu buluyor. ABD’de en çok gelir elde eden mobil oyunlar sıralamasında Toon Blast 6. sıradayken Toy Blast ise 13. sırada yer alıyor. Avrupa’ya bakıldığında ise aynı listede Toon Blast’in 13. sırada olduğu görülüyor. Peak’in mevcut iş ilanlarını https://peak.com/jobs adresinden görüntülemek mümkün.

bottom of page